Clipe de fericire în realizarea visurilor

Clipe de fericire în realizarea visurilor

Din scrierile  preotului catolic belgian Phil Bosmans  aflăm că ”dacă trăiești  numai  la suprafață și te interesează doar exteriorul, fericirea ta  atârnă de un pendul capricios: azi fericit, mâine nefericit, mai puțin bine dispus… ” Întrepătrunzând  rândurile  scrise ale  acestui  erudit, care a stimulat multe investiții sociale dincolo de  granițele Belgiei (Phil Bosmans a fondat primul atelier social din această țară pentru foștii prizonieri, a înființat un serviciu  gratuit de reparații  pentru vârstnici și bolnavi  iar la Anvers a transformat clădirea unei foste mănăstiri într-un centru de primire al femeilor cu mai mulți copii), primim  și mesajul ”de a face ceva  pentru  aranjamentul interior” al sufletului ! ”Aici sunt stările de spirit, forțele motrice care te fac din cale afară de fericit!”, a notat Phil Bosmans,  ce a fost și autor al cărții ”Nu uitați  bucuria” (vândută în peste două milioane de exemplare în Germania, 800 000 în Belgia, cartea fiind tipărită și în Limba Esperanto!)

Dacă aflăm  atât de greu de  asemenea personalități ale umanității, nici între noi – oamenii obișnuiți lucrurile nu stau altfel!  Alina Păduraru  este o tănără interpretă de muzică populară  din municipiul  Onești, care pășește cu convingere și cu succes pe drumul folclorului. ”Frunzuliță busuioc, drag îmi e să cânt cu foc, și mi-i drag să mă fălesc, cu portul moldovenesc” – cântă ea cu mult drag. Încurajată de cunoscuta  interpretă Maria Șalaru, mesageră a folclorului băcăuan, Alina  Păduraru  are mai multe  melodii  de muzică populară înregistrate. Acestea au fost prezentate  de studiouri centrale și regionale de televiziune. În cântecele sale se (re)găsesc  dorul și dragostea față de tradițiile populare, de natura care ne înconjoară și ne binecuvântează  dar și iubirea de mamă și  de cei dragi sufletului său. Într-o frumoasă melodie a  oneștencei Alina  Păduraru răsună  bucuria  ”de nedescris” trăită de iubitorii cântecului și dansului popular:”Mândru este moldoveanul tânăr și frumos / Când se prinde-n hora mare și e sănătos!”, pentru ca în alte cântece ale sale să ne ofere  o altă imagine, cu ”lacrimi de argint / în ochi picurând”, în privirea  celor ce  ”bătrânețea – și poartă” în așteptarea fiilor și fiicelor care s-au îndepărtat  de casa părintească.   Demn de remarcat este faptul că Alina  Păduraru, ce  reprezintă cu cinste  folclorul și poartă  cu o deosebită bucurie  costumul popular tradițional, cu neasemuita ie românească, nu a cântat niciodată pe o scenă din municipiul Onești, visul  acesta sălășuind în sufletul său! Parafrazându-l pe  preotul catolic belgian Phil Bosmans (ce considera că ”iubirea face imposibilul posibil”),  împlinirea  acestui vis ar face-o  ”din cale afară de fericită!”

Zilele trecute  Alina Păduraru  a prins în buchetul vieții  un nou fir de trandafir și acesta a fost un prilej sublim  pentru  toți cei o iubesc  de  a- i adresa  cele  mai sincere urări. Melodiile  ei ne fac viața mai frumoasă și ”cu gândul la vremuri mai bune” nădăjduim că  în viitor Alina Păduraru ne va încânta pe meleagurile oneștene  cu melodiile sale!

*Alina Păduraru este și o împătimită  călătoare, fotografiile prezente  fiind din două locuri îndrăgite  ale sale: Bucovina  și… Mexic!

 

 

Distribuie articolul!