Sunteți astăzi sau încă vă mai gândiți la ziua de ieri? Vă bateți capul cu ce ați făcut sau n-ați apucat să faceți? Vă stoarceți mintea să vă amintiți ce ați spus sau ce n-ați spus ? Încă simțiți păreri de rău pentru lucruri cu care nu v-ați întâlnit și locuri în câte nu ați ajuns? Sunteți aici sau prin gândurile voastre vă plimbați prin locurile și evenimentele de ieri? Sunteți acum sau deja vă faceți griji pentru cum o să fiți mâine? Mâine o să fiți cu o zi în minus. Cea de astăzi. Care o să treacă oricum, indiferent dacă voi vreți să intrați în ea sau alegeti ziua de ieri ori ziua de mâine.
Singurul partener cu care te poți plimba de mână și pe care îl ai în mâna ta e prezentul. El te apăra de trecut și te pregătește pentru viitor.
Strânge prezentul de mână și cere-i tot ce vrei! Acum!
Nu te mai uita în spate. Oricum, „pâinea s-a mâncat, vinul s-a băut”. Privește înainte și ia tot ce poți din momentul prezent. TOT: fizic, emoțional, spiritual. Ia ce simți că ai tu nevoie, atât cât îți trebuie pentru astăzi. Nu mânca pentru trei zile, nu bea pentru o săptămână, nu munci cât pentru o viață, nu visa până la capătul lumii.
Uită-te la ziua de astăzi și vezi ce nevoi ai. Dacă astăzi tot ce îți trebuie e somnul, dormi. Dacă hărnicia e nevoia ta de astăzi, pune mâna și fă. Dacă oamenii sunt cei care ți-ar aduce fericire – caută-i! Întreabă-ți sufletul și mintea ce nevoi ai și apoi fă ce simți din toată inima. Singurul mod de a trece frumos în ziua de mâine e să faci astăzi tot ceea ce îți dorești!
Sari peste oamenii și întâmplările neplăcute fix ca peste o groapă!
Ce faci? Te-ai împiedicat de un om care ți-a creat neplăcere? Ai călcat greșit într-o situație? Te-ai nepotrivit cu oameni și locuri? Ok. Amintește-ți ce faci atunci când îți iese o groapă în drum. Poate ai văzut-o și o ocolești la timp. Dar poate nu ai văzut-o și ai căzut în ea. Ieși de acolo și du-te mai departe!
Dacă ai observat-o în ultimul moment, te oprești în fața ei, o cântărești din ochi și, de cele mai multe ori, o sari. Așa ar trebui să facem și cu situațiile care ne pun la încercare emoțiile: să le sărim. Rămânem prea mult în gropile ce ne-au ieșit în cale. Dăm prea multă atenție oamenilor care ne sâcâie, ne deranjează. Dăm prea multă atenție situațiilor jenante.
Ce ar fi drumul, dacă ne-am bloca în fiecare groapă? Avem capacitatea de a le lăsa pe toate în urmă și de a merge mai departe. Trebuie să fie tare urâtă groapa, ca să stăm prea mult timp în ea. Dacă „groapa” nu ți-a luxat glezna sau nu ți-a rupt mașina în două, ridică-te și mergi mai departe. Dacă o vezi la timp, fenteaz-o.
Imaginează-ți un grup din care faci parte, o grupare, o comunitate. Ești acolo cu un scop. Și, totuși, anumite situații, anumiți oameni îți distrag atenția, te deranjează. Pentru ce ești acolo? Ca să îi schimbi pe ei? Ca să le atragi atenția asupra felului greșit în care acționează? Ca să-i educi? Nu! Ai acolo propriile scopuri, propriile motive. Cel mai sănătos ar fi să te concentrezi pe motivul pentru care ești în acel context și să ignori persoanele respective. Nu e ușor. Dar nici imposibil.
Ce ar fi drumul nostru dacă ne-am opri la fiecare groapă, încercând să o umplem cu pietre, nisip, să o certăm, să o transformăm?… Nu. Dacă nu suntem lucrători în domeniu, nu e neaparat treaba noastră.
Sari peste oamenii și situațiile neplăcute! Nu consuma timp și energie întrebându-te de ce sunt ei așa. Mai bine încearcă să afli ce te deranjează și ce ai de făcut data viitoare ca să nu mai ajungi în astfel de situații.
Știu că suntem învățați să strângem din dinti și să ne prefacem că e totul în ordine. Strânge din dinți ca să faci cea mai frumoasă săritură peste situație! Acela va fi cu adevărat succesul tău: să treci peste, fără să lași să te afecteze lucrurile a căror rezolvare nu depinde de tine. Mirela Retegan (în foto 1), autoare a volumelor ”Astăzi este despre astăzi”, ”Fii de partea mea”, ”Fix la fix”
Pentru o seară frumoasă, publicul oneștean este invitat luni, 6 martie 2023, de la ora 18, la Cinematograful „Capitol” la concertul MUZICĂ DIN FILME. Acest concert este susținut de Ansamblul „Avantgarde” ( Dragoș Cantea – pian & Roberto Salvalaio – bayan).
Repertoriul propus este fermecător. Cuprinde piese de Ennio Morricone, Astor Piazzolla, John Williams, Carlos Gardel, Nino Rota, Nicola Piovani etc, cunoscute iubitorilor de artă cinematografică, deoarece au făcut parte din coloana sonoră a unor renumite pelicule cinematografice, cum ar fi : „Once Upon a Time in America”, „Moulin Rouge”, „Nuovo Cinema Paradiso”, „Lista lui Schindler”, „Romeo și Julieta”, „Războiul stelelor”, „La vita e bella”, „Nașul” și altele.