Flatarea pisicilor

Flatarea  pisicilor

Printr-o varietate de modalități (vânzarea  unor volume cu titluri inedite dar și de ghiozdane, căni, agende în care ”pisicile joacă rolul principal”), Grupul de librării ”Diverta” a adus ”o doză de fericire felină”, prilejul fiind sărbătorirea, în fiecare an la  8 august, a Zilei Internaționale a Pisicii!” Este o ocazie specială pentru a aprecia și a descoperi mai multe despre aceste feline fascinante. Personalitatea lor misterioasă și plină de farmec a captivat inimile multora dintre noi, de mii de ani. Misterele legate de pisici au fost adesea învăluite în religii și culturi din întreaga lume. De la vechii egipteni care le considerau animale sacre, până la legendele asiatice care le atribuiau puteri magice, pisicile au jucat un rol esențial în mituri și povestiri. Această conexiune cu divinitatea și misticismul le-a adus un statut aparte în istoria umanității. Și azi, marile branduri folosesc pisicile ca să fie sigure că atrag atenția lumii întregi”, a menționat într-un comunicat Grupul ”Diverta”, dând asigurări că ”pisicile sunt aici și vă aduc doza de fericire felină!”

Liber, calm, demn, atent, increzator, elegant, independent, scriitorul  Stephane Garnier a reușit  să scrie o carte de dezvoltare personală, diferită  de toate celelalte:”Pisica este cel mai bun coach (antrenor)!” Și iată argumentul  autorului:”Pisicile au ințeles totul, hai să le imităm!  O pisică este liberă, calmă, atentă, prudentă, elegantă, charismatică, independentă, mândră, autonomă, o bună observatoare… Are atât de multe calități încât tot ce ai de făcut este să te lași inspirat de ea zilnic! La birou, cu familia sau cu prietenii, o pisică te va ajuta să reziști mai bine la stres!”

Știați că ”miau” înseamnă ”wow” în limbajul pisicilor?

 

Și iată  cum este adevărată  cugetarea  lui Rod McKuen: „Pisicile au tot: admiraţie, un somn neîncetat şi companie numai atunci când şi-o doresc!”

”Eram cel mai fericit dintre toți, izvorul încântării mele  fiind o pisică extraordinară, cum nu mai există pe lume! Oriunde mergeam, ea venea după mine, fiindcă ne iubeam și  din dorința de a mă proteja. Când apărea  vreo primejdie se ridica, părând de două ori mai mare  decât era, își arcuia spinarea,  coada îi devenea rigidă, ca o bară de metal și dădea frâu liber, pufnind  exploziv… Când în întunecimea  înserării mângâiam pisica pe spate , vedeam un miracol care mă lăsa fără grai. Spinarea i se lumina în timp ce  mâna mea da naștere unei ploi de luminițe, atât de zgomotoase încât se auzeau în toată casa”-  ”Dacă natura este o pisică uriașă” – Scrisoare  din 1939  a lui Nikola Tesla (inovator)

 

 

 

Distribuie articolul!